Mobilparkering - Automaten i lommen

Et av våre betalingsalternativer er appen vår Mobilparkering. Appen kan lastes ned fra App Store og Google Play. Det koster ingenting å bruke appen (altså ingen påslag eller medlemsavgift - du betaler kun for den parkeringstiden du bruker). 

Når appen er nedlastet, setter brukeren opp en profil. Dette inkluderer betalingskort og skiltnummer til et eller flere kjøretøy. Man kan justere på profilen sin når man ønsker. Appen fungerer som fjernkontroll for parkeringen. 

Den første siden man møter i appen er et kart over alle tilgjengelige parkeringsområder. Appen kan benyttes på alle disse områdene - trykk på en av pin'ene for å se detaljer. 

Husk å tillate at appen sender push-meldinger til deg og at den vet din lokasjon. Hvis disse ikke er satt, vil du ikke kunne motta påminnelser og viktige beskjeder. Vi bruker ikke disse til markedsføring, kun for å la appen fungere slik den er ment. 

Appen vil fungere på våre områder med ANPR (automatisk nummerskiltgjenkjenning med kamera) og normale områder med betalingsmaskin. 

Parkeringsområder med vanlig parkering og betalingsautomat

Et slikt område har ikke kamera, men en vanlig betalingsautomat. Du kan bruke appen her også som en fjernkontroll. Det betyr at du starter, forlenger og stopper parkeringen via appen. 

Når du kjører inn på parkeringsområdet, starter du parkeringen fra appen. Sett en stopp-tid for når du tror du vil være tilbake. 

Kort tid før parkeringen er på vei til å gå ut, vil du motta en push varsel som forteller deg at parkeringstiden er i ferd med å gå ut. Du har da valget mellom å la den gå ut eller forlenge tiden.  

Hvis du kommer tilbake til bilen tidligere enn planlagt kan du også stoppe parkeringen fra appen. Noen områder har ikke mulighet til en slik "tidlig stopp", men dette kommer tydelig frem i appen. 

Noen parkeringsområder har gratis parkering for en gitt tid. Dette kan du se når du trykker på pin'en i appen. Husk at du fortsatt må starte parkeringen som normalt, samt sette en stopptid for den. Du vil kun betale for den tiden som er brukt utover "gratisperioden". Årsaken til at du likevel må klikke på start er at kontrollørene våre må kunne se at du er hvitelistet. 

Parkeringsområder med ANPR - automatisk nummerskiltgjenkjenning med kamera

Hvis pin'en forteller deg at området har automatisk nummerskiltgjenkjenning, trenger du ikke å gjøre noe så sant bilen du kjører matcher skiltnummer du har lagt inn i appen. 

Når du kjører inn på et slikt område vil en push varsel fortelle deg at parkeringen har startet. Siden ditt bilnummer matcher bilnummeret i appen, er du automatisk hvitelistet i vårt system så fort kameraet har oppdaget skiltet ditt. 

Når du forlater området får du en push varsel om at parkeringen har stoppet. Eksakt beløp for hvor lenge du har stått parkert blir belastet kortet du har registrert i appen automatisk. 

Les mer om ANPR her og se video om hvordan blant annet appen fungerer i slike parkeringsanlegg.