Parkering på Tromsø lufthavn Langnes

Parkeringsområdene på Tromsø lufthavn Langnes forvaltes av EuroPark AS i partnerskap med Avinor. Det tilbys plasser fordelt på både innendørs- og utendørs områder.

Du vil finne områder med ulikt prisintervall basert på avstand til terminal.

 • P-huset ligger bare noen meter unna flyterminalen og er et praktisk og tidsbesparende valg for travle reisende.
 • I den andre enden av skalaen har vi rimelige utendørs p-områder en spasertur unna på ca 8-10 min.
 • Via nettsiden for Online Booking finner du også mange gode tilbud på parkering. Se til høyre og klikk for å bli sendt videre til siden.

Ordinære priser (uten booking)

Priser fra 15.02.17
P-område Minstetakst 0-10 min Pr påbegynt 20.min Pr time Pr døgn 1 uke Pr uke etter første uke
P1 Korttid - 0,- 40,- 120,- 400,- - -
P2 P-hus - 0,- 40,- 120,- 300,- 1050,- -
P3 Utendørs - 0,- 40,- 120,- 280,- 890,- -
P4 Utendørs* - - - - - 750,- +340,-
P5 Utendørs 20,- - - 50,- 180,- 790,- +340,-
P6 P-hus 20,- - - 50,- 200,- 880,- +780,-
P11 Utendørs** 695,- - - - - 695,- +340,-
Timespris gjelder til døgnpris inntreffer. Døgnpris gjelder til ukespris inntreffer. Se våre bookingsider for tilbud!
 • *) På P4 er minstetaksten 1 uke. P4 er et ANPR anlegg. For å lese mer, se grå kolonne øverst til høyre på siden.  
 • **) På P11 er minstetaksten 1 uke. 
 • På P4 (etter ukespris inntreffer) er det 75,- per døgn inntil neste ukespris inntreffer.
 • På P5 (etter ukespris inntreffer) er det 80,- per døgn inntil neste ukespris inntreffer.
 • På P11 (etter ukespris inntreffer er det 65,- per døgn inntil neste ukespris inntreffer. P11 er vinterstengt i perioden 01.11.17-31.03.18. 

NB! Via bookingsiden vil du få en mer flytende prisprofil. Her legges dato/tid inn for når du skal parkere og pristilbud for den perioden vil komme opp etter et søk. Sammenlikne med listen over, så ser du fort at det ofte lønner seg å forhåndsbooke! 

Ordinære weekendpriser (uten booking)

P-område Gjelder Pris
P2 Weekend 3 døgn f.o.m fredag t.o.m søndag 450,-
P3 Langweekend 4 døgn f.o.m torsdag t.o.m søndag 450,-
For weekendpris må inn- og utkjøring skje i weekendperioden. Parkering utenom weekendperioder tillegges ordinær takst. Se våre bookingsider for tilbud!

Parkeringsområder på Tromsø lufthavn Langnes

 

 

 

P1 Korttid: Når du skal hente eller levere noen 

 • Korttidsparkeringen P1 finner du foran ankomst- og avgangshallen. Det er totalt 20 plasser. Området er beregnet for besøkende og reisende som blir hentet og fraktet til flyplassen.
 • P1 liggeer innenfor bom. Dette har mange praktiske fordeler. Dersom du bare skal hente noen og oppholder deg her i maks 10 minutter slipper du å betale p-avgift!
 • Det er ingen tidsbegrensning på hvor lenge du kan stå på P1. Dersom du skal parkere lengre enn noen timer anbefaler vi bruk av våre andre p-områder som vil være rimeligere i pris.

P-hus: Når du vil stå nærme terminalen og under tak 

 • P2 og P6 er langtidsparkering under tak. Dette er et tilbud til de som ønsker parkering nærme terminalbygget og at bilen skal unngå regn og snø.
 • Det er meget kort gangavstand under tak fra P2 og inn til ankomst/avgangshall. Det er noe lengre gangavstand for P6. Det er reservert plasser for bevegelseshemmede på P2. På disse områdene har du mulighet til å parkere fra under 1 time til flere uker.
 • Fra januar 2012 ligger P2 innenfor bom. Dette har mange praktiske fordeler. Ettersom det er etterskuddsbetaling vil man ikke kunne motta "overraskelser på frontruten".

Langtid: Når du skal være lenge borte 

 • Langtidsparkeringen på P3 og P5 er for de som skal være borte over flere dager, men som ønsker å stå så nærme terminalen som mulig. Du kan stå parkert her fra 1 time til flere uker. Det er reservert plasser for bevegelseshemmende på P5.
 • Fra januar 2012 ligger P3 innenfor bom. Dette har mange praktiske fordeler. Bomsystemet gjør for eksempel at man på en sikker måte kan betale parkeringen direkte i inn- og utkjøringsbommen ved hjelp av kort og pin-kode.
 • Utendørsområdene P4 og P11 er de rimeligste vi kan tilby for langtidsparkerende. P4 er et ANPR anlegg. Les mer øverst til høyre på siden. 
 • P11 er det aller rimeligste. Fordi områdene er reservert for kunder som skal være borte lenge, har vi en minimumsavgift her på 1 uke. Skal du være borte kortere tid enn dette anbefales derfor P3, P5 eller et av p-husene. Selv om P4 og P11 ikke har lang gangavstand til terminalbygget, ligger de likevel noe lengre unna enn de andre p-områdene. 

ANPR på P4

Parkeringsområdet P4 på Tromsø Lufthavn har ANPR. Det betyr at et kamera leser bilens reg.nr ved inn- og utkjøring.

Kikk HER eller på bildet over for å lese mer om ANPR og se vår video

Les mer om etterbetaling her. 

Les mer om betalingsapp her. 

Kart over området

Klikk for å forstørre kartet

EL-bil lading

 • P2: 4 ladepunkter
 • P3: 2 ladepunkter

I tillegg er 2 hurtigladestasjoner satt opp til høyre for terminal, ved P5.

Pris for hurtiglading er 2,50 kr per minutt. Egen ladeledning må benyttes. 

Kontakt oss

Parkering på områder med bomanlegg

På P1, P2 og P3 er det bomanlegg. Dette betyr:

1) 10 minutter "gratis"

Siden p-avgiften ikke begynner å løpe før det har gått 10 minutter, kan man kjøre inn på området for korte ærend som av- og påstigning. Man må trekke billett, men kjører man ut innen 10 minutter vil det ikke påløpe noen avgift.

2) Ingen "negative overraskelser på frontruten"

Den mest populære ”bivirkningen” av et bomanlegg er at man ikke trenger å bekymre seg for å motta parkeringsgebyrer for overgått p-tid. Man betaler når man henter bilen - og kan derfor ikke stå ”over tiden”.

3) Enklere og sikrere betaling

Betalingen kan foregå ved å betale med kredittkort direkte i inn- og utkjøringen. Det er praktisk at man har muligheten til å slippe å gå til en automat for å betale. Man kan også trekke billett i innkjøringen og betale denne i automat. Man må benytte pin-kode ved betaling, dette øker betalingssikkerheten. All betaling foregår på etterskudd slik at man ikke behøver å bekymre seg for at p-tiden går ut.

4) Parkeringsrabatter

Med intelligent parkeringsteknikk kan vi nå tilby automatiserte parkeringsrabatter. For eksempel rabattert weekendpris, se prislisten!

5) Forhåndsbestilling av parkering på Internett

På P2 og P3 kan man forhåndsbestille parkering på Tromsø lufthavn. Dette har vært en etterlengtet tjeneste fra våre kunder. Se over for link til eksterne bookingsider. Kun områder med bomanlegg kan bookes.

Parkering uten bomanlegg

Områdene uten bomanlegg har tradisjonelle betalingsautomater. Disse aksepterer mynt og kredittkort.

Er du usikker på hvor lenge du skal være borte (på grunn av forsinkelser eller endringer i reisen), anbefaler vi at du benytter kredittkort og gjør som følger:

 • Kjøp litt lengre p-tid enn forventet
 • Når du kommer tilbake og drar kortet for å avslutte parkeringen, blir du kun belastet for benyttet p-tid
 • Brukerveiledning står forklart på alle p-automater